Vanity Affair Dei

Perustiedot
Nimi: Vanity Affair Dei Syntymäaika: 15.04.2009 (14v) - 4v 24.10.2009
Rotu: shetlanninponi Rekisterinumero: VH11-017-0833
Sukupuoli: tamma Ikääntyminen: ikääntyy satunnaisesti
Säkäkorkeus: 99cm Kasvattaja: Virtuaalitalli Dei
Väri: tummanrautias Omistaja: EmmiN. VRL-03385
Painotuslaji: valjakkoajopainotus Koulutustaso: vaativa ponivaljakko
virtuaalihevonen - a sim-game horse

c. KK

Kuvan on ottanut KK.

"Jos mä ehkä jaksaisin...Tai no en mä kyllä viitti."

Ada on äärimmäisen laiska poni, eikä se juurikaan viitsi tehdä mitään. Tämä tamma ei siis anna mitään ilmaiseksi, vaan haluaa aina itse hyötyä asioista. Kilttihän Ada on, mutta ponin leppoisa luonne ei kuitenkaan sitä pelasta sen laiskuudelta. Adalta saa tosissaan pyytää asioita, jos sen haluaa tekevän jotakin. Vaikka tamma on korkealle koulutettu valjakossa, se on todella haastava liikutettava. Neidin kanssa saakin tehdä ahkerasti töitä, jos sen haluaa kulkemaan kauniisti ja suhteellisen reipasta tahtia. Tammamaista nirppanokkaisuutta ponista ei löydy, vaan Ada on enemmänkin hieman jätkämäinen porsastelija. Erityisen perso Ada on herkuille. Adan näkeekin vauhdissa ainoastaan silloin, kun karsinassa on pöperöt valmiina ja poni itse matkalla tarhasta tallia kohti. Kaikenkaikkiaan siis melko haastava poni, jonka kanssa työskenteleminen on melko työlästä.

"Porkkana tänne ja heti! Muuten mä suutun."

Karsinaan astuessa poni käy tarkasti lävitse hoitajan taskut ja etsii mahdollisia leivänmurusia, sokerinpalasia, porkkananpuolikkaita... Adalle kelpaa mikä tahansa syötävä, se ei turhia nirsoile. Jos ponille ei tuo mukanaan tuliaisia, se kiukuttelee koko loppupäivän ja nyrpistelee turpaansa äkäisenä. Tällöin Ada esittää vielä laiskempaa, mitä oikeasti on. Hyvä jos se viitsii edes jalkaansa liikauttaa. Harjaamisesta ja kaikenlaisesta huomiosta poni nauttii. Yleensä se nuokkuu samalla, kun hierot sitä kumisuolla. Jalkojaan Ada ei meinaa niin kavioita puhdistaessa, kuin kengittäessäkään nostaa. Lisäksi poni ei jaksa pitää jalkojaan omin voimin ylhäällä, vaan kun se on nostanut kovien odotusten ja tsemppien jälkeen jalkansa ylös, poni nojaa koko painollaan hoitajaan ja nuokkuu jälleen tyytyväisenä. Pesut ja muut erikoisemmat tapahtumat, kuten eläinlääkärin vierailut Adalta sujuvat ihan kunnialla. Poni ei arastele vieraita, tai pelkää esimerkiksi neuloja.

"En kuule taatusti juokse! Kipitä prkl itte."

Ratsastaessa raippa on kätevä kaveri, eikä valjakossakaan parane unohtaa piiskaa. Ada on yleensä melko haasteellinen niin ratsastaa, kuin ajaakkin. Poni ei meinaa aluksi reagoida mihinkään apuihin. Se löntystää haukotellen pitkin kenttää, maneesia, milloin mitäkin ja on omissa unimaailmoissaan. Ada täytyykin laittaa kunnolla töihin heti ensimmäisistä metreistä lähtien. Tahtia tammalla täytyy kuitenkin pitää yllä koko ratsastuksen tai ajon aikana, sillä Ada yrittää jatkuvasti hidastaa jälleen vauhtiaan matelemiseen. Ratsuna poni ei ole järin osaava ja se onkin enemmänkin valjakkoponi. Koulussa Ada osaa Helppo C tason jutut, esteitä emme ole paljoa edes hyppineet. Parhaimmillaan Ada on valjakossa, sillä siinä se jaksaa skarpata vähän enemmän kuin ratsastaessa. Erityisesti kuumat kesäpäivät ovat ponille tuskaa, parhaiten Ada liikkuu keväisin ja syksyisin viileällä. Valjakossa ponilta sujuu parhaiten koulukokeet, mutta tarkkuuskokeetkaan eivät ole ponille ongelmallisia. Ada kaipaa itselleen kärsivällistä sekä osaavaa ratsastajaa, joka saa ponista esille sen parhaimmat puolet kovalla työskentelyllä.Sukuselvitys
i. Flash's Cadone
Champion, YLA2, VVJ-III
ii. Flash's Cadogan iii. Akiras Shinobi
iie. Kivisuun Siro Demoni
Ch, KTK-III
ie. Hermione SAV iei. VT Tentative
iee. Senhora RF
e. Acacia v.d. Jam
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
ei. Nokikylän Hatsings eii. Kaviopolun Musafiilis
YLA1, VVJ-I
eie. CW Audrey Hepburn
ee. RN Cinderella eei. CRS Benjamin
KTK-II, VVJ-II, KERJ III, KRJ-IV
eee. WF Lady Hawaii
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
ieie. Candent
ieei. Vadelmaveneen Uudenvuoden Lupaus Ch, YLA2
ieee. Najad Blomma
ieeei. Chamn Eadburch
ieeiei. Pokerinaama
ieeiee. Narsissi
ieeiii. Taivaanrannan Vapaa Tahto Champion
ieeiiii. Viisun Pompotus
ieeiiie. Miu's Little Florist
ieiei. CRS Metheor KTK-III
ieieii. CRS Double Bubble VIR MVA Ch, YLA1, VVJ-II, KTK-III
ieieiii. Hallakon Mr. Bean
ieieiiie. Silver´s Miss Perfect
ieieiiiei. Harmaanaaman Taste Of Perfection MVA-sert
ieieiiieii. Taste of Famey Pony

i. Flash's Cadone oli hyvin menestynyt ori, joka eli elämänsä Leandran omistuksessa virtuaalitalli Deissä. Ponin on kasvattanut jo lopettanu Flash Stables. Cadone oli monipuolinen koulu- ja valjakkoponi, jonka kanssa kierreltiin menestyksekkäästi myös näyttelykehissä. Ori on palkittu seuraavin meriitein: Champion, YLA2 sekä VVJ-III. Korkealle tasolle herraa ei koulutettu, siltä luonnistuivat vain Helppo C sekä noviisi tasoiset luokat. Kisoja sen kanssa on kierrelty yli 300 kappaletta, joista voittoja on 10 kappaletta ja sijoituksia 46. Sertejä NJ:n alaisista näyttelyistä Cadone keräsi runsaasti, mutta vain irtoja. Jalostukseen ponia käytettiin satunnaisesti, sillä on 3 jälkeläistä Adan lisäksi.

ii.

iii.

iie.

ie.

iei.

iee.

eiiiie. Vadelmaveneen Salmiakkikuvio
eiiiiei. Salmivuoren Myrsky
eiie. Kaviopolun Kesäfiilis YLA2
eiiee. Waterfall's Suudelma Rakkaudesta KRJ-III, YLA1
eiieei. Waterfall's Chrystal Boy
eiieeiii. Cornflower´s Snow-Dinosaur VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
eiieeiiie. S.W. Diggling Snow White KTK-II, YLA3
eiieeiiii. Smock's Dinosaur
eiieeiiiii. Royalin Pikku Kingi
eiieeiiiiii. Laakson Kind King
eiieeiiiiie. Ruskomäen PikkuEnkeli

e. Acacia v.d. Jam menestyi loistavasti elämässään kilpauralla, sekä sosiaalisessa elämässäänki. Acacia oli mukava luonne ja sen kanssa oli hauskaa puuhailla niin arkipäivinä, kuin kilpapaikoillakin. Ponin on kasvattanut K Gård, eli Kati K. Hänkin on jo lopettanut tallinsa kokonaan. 104 senttinen poni oli valjakkopainotteinen, koulutustasolaan sen kanssa pystyi suorittamaan jopa vaativan tason ratoja. Kouluratsastuksessa Acacia suoriutui Helppo C tason radoista. VIR MVA Ch - arvonimen lisäksi tamma palkittiin seuraavin meriitein: YLA2. Lisäksi se kantakirjattiin III palkinnolle. Acacia on kiertänyt 267 kilpailua, joista 10 on ollut voittoa ja 45 sijoitusta. Lisäksi tammalla on useita sertejä, niin MVA kuin irtojakin. Jälkeläisiä ponilta löytyy neljä.

ei.

eii.

eie.

ee.

eei.

eee.

Jälkeläiset

Vanitysta on mahdollista saada tilausvarsoja. Tamma ottaa vastaan pitkäsukuisia standard kokoisia shetlanninponioreja. Ota yhteyttä sähköpostilla, mikäli varsa tammasta kiinnostaa.

she-o. Mayhem Doomsday s. 30.12.2015 i. Tiilikan Hippiäinen Om. VRL-03385

Kisakalenteri
VVJ - valjakkoajo - 1 sijoitusta.
01. 04.02.2012 - VVJ - Dei - noviisi parivaljakko - 3/30
Päiväkirja ja valmennukset
tekstiä
tekstiä