ETUSIVU      TALLI      ISLANNINHEVOSET      KASVATUS      KILPAILUT

Talli

Drómundur sijaitsee Vanderhoofissa, joka on Kanadan länsipuolella. Drómundur omaa suuret tilat ja hyvät käyttömahdollisuudet. Drómundurin talli on keskisuuri, punainen tallirakennus, josta muutaman sataa metriä oikealle mentäessä on suuri punainen maneesi. Tallissa on 24 tallin hevosille tarkoitettua karsinaa, sekä kolme varsomiskarsinaa, joihin tammat siirretään muutamia päiviä ennen varsomista. Tallin tilat ovat suuret ja karsinat ovat noin 4x4 metrisiä. Myös kaksi pesukarsinaa löytyy tallin tiloista, suuren kilpailuhevoslauman ansioista, joka on hyödyllinen erityisesti vaaleille hevosille. Talliin on rakennettu toinen osa vuoden 2010 lopussa, joka mahdollisti 12 lisäkarsinaa. Tallin oikeassa päädyssä on varuste- ja rehuhuoneet, sekä vessa.

Tallin ratsastusmahdollisuuksiin kuuluu suuri ovaalirata, tallin länsipuolella. Tallin pohjoisessa sijaitsee passirata, jota käytetään passin harjoittamiseen, sekä kilpailuttamiseen. Tietenkin Drómundurin tiloista löytyy myös normaali kenttä, joka on mitoiltaan 60x30 metriä. Kentällä järjestetään askellajikilpailuiden koululuokkien ohessa myös näyttelyitä, johon tehdään kolmion muotoinen rata puomeista. Kentän aita on noin metrin korkuinen, joten ovaaliradan katsomosta näkee myös radan toiselle puolelle. Tallin tiloista löytyy myös suuri, noin 70x45 metrin maneesi, joka on tallin itäpuolella. Maneesissa voi niin ratsastaa, kuin irtohypyttää ja juoksuttaa hevosia. Varsakaudella tammat ja varsat saavat rauhassa tarhata hallissa ja totutella maailmaan.

"Kaikki mitä näen ja kuulen, tekee tallista ainutlaatuisen,
omaan luokkaansa kuuluvan."

Drómundurin tiloihin kuuluu noin 30 hehtaaria peltomaata, sekä maastoja. Tallilla on viisi suurta hiekkatarhaa, johon hevoset tarhataan useamman lajitoverin kanssa. Tallilla on myös kolme laidunta, joissa hevoset viettävät suurimman osan kesästään. Kaikilla laitumilla on tuulelta ja sateelta suojaava katos, jota hevoset käyttävät ahkerasti. Varsalaitumella on muutamia puita, sekä suuria kiviä, joihin maitovarsat voivat tutustua laitumella ollessaan. Laitumet ovat aidattu tolpilla, joita pitkin menevät sähkölangat. Tarhat taas ovat aidattu ruskealla puuaidalla. Isoimmassa tarhassa on myös ruohopuoli, jossa hevoset voivat totutella tulevia laidunkausia varten.

Drómundur omistaa laajat metsä- ja maantiemaastot. Maastot kulkevat noin kymmenen kilometrin säteellä tallin ympäristössä, joten hieman pidempiäkin lenkkejä on mahdollista kiertää vuoristojen kautta. Maastojen ansioista myös vaellusratsastusta voi kesäisin harrastaa. Metsissä on vaellukseen tarkoitettuja laavuja ja mökkejä, joissa on mahdollista yöpyä hevosten kera. Maastolenkin varrella, noin puolikilometriä tallista, on Drómundurin omistuksessa oleva suuri lampi, joka on matalapohjainen. Tallin hevosia käydään muutamia kertoja kesässä uittamassa lammella, jossa hevosten on myös mahdollista laiduntaa.

Päiväjärjestys

Klo 7.45 Aamuruuat karsinoihin
Klo 8.15 Hevoset ulos
Klo 9.00 Karsinoiden siivous/siistiminen
Klo 11.30 Väliheinät
Klo 15.00 Päiväheinät tarhaan
Klo 21.00 Kesällä hevoset sisään (osa laitumella)
Klo 17.00 Talvella hevoset sisään (riippuen pakkasesta)
Klo 21.00 Iltaheinät ja ruuat
Klo 22.15 Valojen sammutus

K1 Brynja frá Drómundur
K2 Kálfur frá Drómundur
K3 Þræta frá Syndur
K4 Blakkur frá Álfhólar
K5 Asta frá Sválur
K6 Bjálki frá Syndur
K7 Hera frá Drómundur
K8 Eríll frá Álfhólar
K9 Viðbót frá Syndur
K10 Mestur frá Syndur
K11 Falla frá Kópavogur
K12 Eiríkur frá Dalvík

K13 Dagsbrún frá Lukkarnesi
K14 Blíður frá Efri-Núpur
K15 Sjálfvirkur frá Laufás
K16 Glamúr frá Fjékkér
K17 Bránda frá Náttrún
K18 Ljúrus frá Kolkrún
K19 Jörp frá Syngór
K20 Skuggi frá Djúpavík
K21
K22
K23
K24