ETUSIVU      TALLI      ISLANNINHEVOSET      KASVATUS      TOIMINTAknoxdale vancouver


          


  Virallinen nimi & kutsumanimi   Knoxdale Vancouver "Uver"
  Rotu ja sukupuoli   Kalliovuortenponi
 
  Väri/merkit   Tummanrautias
  Syntynyt/ikä   17.09.2009, 4-vuotias (täytti 3v 01.11.09)
  säkäkorkeus   153 cm
  Painoitus   Askellajiratsastus
  Koulutustaso   3-käynti, HeA / 80cm
 
 Kasvattaja   Knoxdale Farm
 Omistaja   Peppi S.
 Kotitalli   Drómundur

Hoitaessa Uver on mukava ori, mutta vaatii hoitajalta paljon luottaakseen tähän. Uver sitoo heikosti kiinteitä luottamuksia, mutta kun sopiva ihmiskumppani löytyy niin Uver luottaa ihmiseen aina. Tämän vuoksi Uverilla ei voi olla useita hoitajia, sillä se stressaa ja sekoittaa oria. Harjatessa Uver seisoo hyvin paikoillaan, oli se sitten karsinassaan tai käytävällä, sillä se ei omaa huonoja orien tapoja. Ori ei pidä hirveästä hälinästä ympärillään, joten jos käytävällä on vilkasta Uver kannattaa suosiolla harjata karsinassa. Jalat ori nostaa reippaasti ja pitää kavioita hyvin ylhäällä, mutta nojaa toisinaan nostettavaan jalkaan. Uver pitää kovasti harjauksesta ja nauttiikin kahden keskeisistä hetkistä hoitajan kanssa. Pään harjauksesta ori ei juurikaan pidä, se yrittää luistaa pään harjauksesta ja saattaa uusilla hoitajilla pistää hanttiinkin. Muuten harjaus sujuu kaikinpuolin hyvin, vanhempiensa tapaan ori on kuitenkin hiukan "herkkähipiäinen" eikä pidä liian kovakouraisesta harjauksesta. Varustaessa Uver seisoskelee edelleen maltillisesti paikoillaan koko varustamisen ajan tekemättä siitä niin suurta numeroa. Satuloidessa ei yleensä ole ongelmia, toisinaan ori voi hitusen pullailla vyötä vastaan. Suitsiessa ei myöskään ole ongelmia, ori avaa suunsa hyvin viimeistään hammaslomasta kutittamalla, jonka jälkeen Uver ottaa kuolaimet hyvin suuhunsa.

Eläinlääkärillä Uver on rauhallisesti ja antaa pistää hyvin rokotukset ja muut pististä vaativat operaatiot.

Kengittäessä

Kouluratsastuksen parissa Uver on osaava ja nöyrä ratsastaa, mutta tarvitsee osaavan ratsastajan liikkuakseen kauniisti. Uver on kuuntelee ratsastajaansa, eikä suvaitse tärkeissä asioissa pieniä virheitä. Ori kuitenkin pyrkii upeasti peräänantoon ja kun oikea tempo on saavutettu, Uver näyttää upealta. Ravissa Uver on tasapainoinen ja edistynyt korkeiden liikkeiden kanssa, joka vaikuttaa myös askellajiratsastuksessa. Uver osaa pohkeenväistön kaikissa askellajeissa, mutta laukassa ennen kaikkea asetusten selkeys on kaikkein tärkein. Laukka on Uverin vahvin ala, sillä se omaa kauniin korkean laukan, joka kelpaisi suurimmalle osalle puoliveriratsastajista. Laukanlisäykset ovat mahtavia, vaikka kiinniotossa täytyy olla tarkkana. Uver kuitenkin taipuu hyvin, eikä kiinniottamisessa ole ongelmaa. Uver on oppivainen hevonen, joten vaativampien liikkeiden opetus on helppoa tälle orille.

Esteillä Uver on kuumahko, mutta pysyy hyvin käsissä. Uver on innoissaan esteillä, joten ratsastajan täytyy tehdä paljon pidätteitä, jotta hypyt sujuisivat halutusti. Rauhoituttuaan Uver osaa kuitenkin ponnistaa oikealta paikalta ja hyppää kauniilla, eteenpäin vievällä tyylillä. Uver ei pelkää mitään esteitä, mutta uusissa paikoissa esteet ovat tietenkin pelottavampia kuin kotona, joten niitä pitää erikseen käydä tutkimassa. Orista kuitenkin loistaa päättäväisyyttä esteradalla, joka on upea ominaisuus hevoselle. Sarjanväleissä Uverin kanssa on oltava erityisen tarkkana, sillä se ei hallitse kokousta tai pidennystä esteiden parissa. Uver kuitenkin ymmärtää ponnistuspaikan, mikäli sarjan laukka-askeleet eivät menisikään täysin oikein tai oikeanlaisella tempolla.

Askellajiratsastuksessa Uver kulkee rentona ja on nopea oppimaan. Uver osaa hyvin hommansa askellajiratsastuksen parissa ja näyttää upealta mennessään korkeaa käyntiä tai koottua laukkaa korkeine askelineen. Uver vaatii osaavan ratsastajan kulkeakseen kunnolla askellajiratsastuksen parissa ja sen se myös mahdollisesti saa. Uver pyrkii kuitenkin panostamaan suorituksiinsa ja yrittää aina parhaansa, vaikka se ei aina nappiin menisikään. Uverin kanssa on mukavaa työskennellä, sillä se on yhteistyöhaluinen ja haluaa miellyttää ratsastajaansa.

Kilpailuissa Uver tarkkailee ympäristöään ja katselee muita hevosia silmänurkastaan. Ei kuitenkaan häiriinny muiden hevosten hirnumisesta, vaan keskityy omiin suorituksiinsa. Uudet paikat ovat orille hieman hankalia, mutta kerran kun kilpailupaikan ympäri ratsastaa, kulkee ori jo paljon rennompana ja valmiina kilpailemaan. Koulukilpailuissa Uver on virkeä, eikä välitä tosipaikan tullessa muista hevosista, vaikka tammat pyörisivätkin viereisellä kentällä. Uver on siitä mukava ori, ettei se reagoi pahemmin tammoihin tai muihin hevosiin. Estekilpailuissa harvoin orin kanssa käydään, mutta silloin Uver on valmiina ylittämään jokaisen esteen, joka eteen tulee, eikä vauhdista ole pulaa. Kuitenkin Uver pysyy käsissä, mutta puolipidätteet ovat todellakin tarpeen esteradalla. Askellajikilpailuissa Uver yrittää parhaansa ja sen myös huomaa, ainakin ratsailla ollessa. Lastaukset sujuvat helposti Uverin kanssa, sillä se on tottunut kulkemaan paikasta toiseen nuoresta pitäen, sillä onhan sitä käytetty näyttelyissä. Traileriin nouseminen sujuu helposti, kunahn muistaa vain avata etuoven. Mikäli trailerissa on väliseinä, sen tulisi olla muovia, sillä Uverilla on tapana potkia kiinteä seinä rikki.

Muiden kanssa

suku

i. d'Acteur d'Armens
rmp, hrn, 150cm
ii. d'Accord
rmp, rn, 150cm
iii. Disaster
iie. d'Ianah
ie. Dancing Wampie
rmp, hrn, 149cm
iei. Boy of Summer
iee. Dancing Queen
e. Knoxdale Cincinnati
rmp, rn, 151cm
ei. Fred Flintstone
rmp, prt, 152cm
eii. Smokin Creep
eie. Good Red Wine
ee. Corvettes Offshore
rmp, rn, 149cm
eei. Knicker Bocker
eee. Corvettes Kissimmee

kilpailukalenteri

22.09.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/13
17.09.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/13
18.09.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/13
24.09.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/13
27.09.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/6
04.10.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/6
02.10.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/6
05.10.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/6
06.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/8
05.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/8
09.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/8
15.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/8
13.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/8
12.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/8
16.11.2009 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/8
02.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 5/31
13.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 4/22
14.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/29
19.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 2/11
21.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 4/16
22.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 3/16
28.09.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/11
15.01.2011 - ARJ - kutsu - 5-käynti - 1/14
12.01.2011 - ARJ - kutsu - 5-käynti - 1/14
01.11.2010 - ARJ - kutsu - 3-käynti - 1/14
03.07.2011 - ARJ - kutsu - 3-kynti - 05/25
04.07.2011 - ARJ - kutsu - 3-kynti - 04/25
06.07.2011 - ARJ - kutsu - 3-kynti - 03/25

päiväkirja

08.10.2010 Marlen estevalmennus - Harjoittelimme tänään vähän erilaisia välimatkoja ja aloitin ravipuomi rivistöllä jossa ensimmäiset kolme puomie ovat tiheämmin välein ja seuraavat kolme harvemmilla väleillä, jotta pikkaisen saataisiin askeleen venyvyyttä ja säädeltävyyttä. Ennen harjoitusta verryteltiin ja yritettiin saada myös herkkyyttä apuihin. Hieman liian vauhdikasta tuntui meno olevan toisinaan, eikä harjoituksen jälkimmäisellä osuuden kanssa ollut ensimmäisellä kerralla ongelmia, vaan ne ensimmäiset jotka Uver sitten harppoi jalkojeen ties minne pistäen. Ensimmäisen yrittämän jälkeen keskityimme sitten enemmän istunnalla pidättämiseen ja apujen läpiviemiseen ja toisella kerralla lävistäjällä oleva harjoituskin näytti jo paremmalta; ori näytti osoittavan meille, että taitoakin löytyy ja pisti jalkaa koreasti. Kyllähän se upean näköinen ilmestys oli kun se kantoi itseään kunnolla ja meno näytti letkeältä. Otimme myös väliin laukkoja ja pidensin harjoituksen välit laukalle sopiviksi. Otimme harjoituksen nyt toisesta suunnasta, eli pidemmät välit ensin ja lyhyemmät perään, ja nyt oli hieman pidättämisen kanssa ongelmia. Ori alkoi kuitenkin jo toimimaan paljon paremmin joten ponnistuspaikat puomeille osuivat oikein, vaikkakin vauhti oli aika reipas. Hieman rauhoitetummalla laukalla saimme jo harjoituksen tarkoituksenkin jo pian esille, kun ori nappasi harjoituksen ytimeen. Ensin pidemmällä askeleleella ja sitten lyhyemmällä hieman kootummin tietys. Takapääkin alkoi tekemään töitä ja upea muoto löytyi. Tyytyväisenä harjoituksen onnistumiseen lopetimme siltä päivältä ja otimme rennommat loppuravit.

08.07.2010 Mari H:n kouluvalmennus - Viimeinen valmennettava olikin sitten vähän erilaista sorttia, kuin pörröiset issikat. Tarkoituksenamme Uverin kanssa oli harjoitella vastalaukkaa kiemuralla, pohkeenväistöä sekä ehkä hiukan avoa ja/tai sulkua. Alkuverryttelyssä teitte taivutuksia, voltteja, temponvaihteluja sekä siirtymisiä. Kaikki tämä sujui hyvin, Uver oli koko ajan kuulolla ja valmiina ottamaan vastaan seuraavan tehtävän. Teitte siis alkuverryttelyä käynnissä ja ravissa, ja otitte vielä pari laukannostoa ennen kuin siirryimme kiemuraan. Oikeaan kierrokseen laukka ei aluksi oikein noussut, mutta monen toiston jälkeen Uver nosti laukan. Laukka oli pyöreää ja energistä. Vasemmalle nostot sujuivat hyvin. Ensin menitte kiemuraa ihan ravissa, ja keskityimme siihen, että Uver asettui kunnolla eikä kiilaillut, vaan pysyi pohkeiden välissä. Tämä sujuikin hyvin, ja siirryimme helppoon vastalaukka harjoitukseen. Menitte siis pienen kiemuran ensin oikeassa laukassa ja sitten vasemmassa. Ensimmäisellä kerralla Uver vaihtoi laukan, mutta seuraavalla kerralla olit tarkempi ja Uver pysyi oikeassa laukassa. Tosin takapää valui uraa kohti, ja hevonen oli vinossa, mutta seuraavilla kerroilla tuo asia korjattiin. Vasempaan kierrokseen tehtävä sujui melkeinpä heti todella hyvin, joten jätimme tehtävän ja siirryimme pohkeenväistöön. Teitte pohkeenväistön keskihalkaisijalta uralle. Väistö tehtiin ensin käynnissä ja sitten ravissa. Uver väisti todella hyvin, mutta takapää jäi välillä hiukan jälkeen. Korjasit kuitenkin asian hyvin ja väistö oli todella sujuvaa. Lopputunnista menitte väistön vielä pari kertaa laukassa. Selkeän asetuksen avulla, Uver meni todella hyvin. Valmennus meni teiltä todella hyvin, ja Uver oli koko ajan yhteistyön haluinen ja innokas.

24.06.2009 - Hoidin normaaleita tuomarihommia, kun päädyin Knoxdale Farmin sivuille. Sieltä löysin upean kallionvuortenhevosen, josta halusin ehdottomasti orivarsan. Lähetin mielestäni sopivan yhdistelmän sähköpostitse ja jäin odottamaan vastausta tilausvarsasta. Vastaus oli myönteinen, joten astutus sovittiin samaksi päiväksi, sillä Cinnalla oli juuri kiimankierto oikeassa kohdassa. Varsan lasketuksi ajaksi tuli 19. syyskuuta, mikäli Cinna olisi kantavana. Jäämmekäämme odottamaan alustavasti nyt varsaa, toivon mukaan orivarsa tulee ja mikäli tulee niin nimeksi Knoxdale Vancouver!Kaiken materiaalin © Peppi S., ellei toisin mainita
Kuvien © Van Bert Farm, thanks!
Knoxdale Vancouver on virtuaalihevonen, kuvissa oleva hevonen ei liity mitenkään teksteihin!